Julkaka med fikon och
nötter
150 g torkade fikon
0,5 dl glögg
200 g smör
3 dl råsocker
4 ägg
150 g mörk choklad
100 g valnötter
4 tsk pepparkakskrydda
3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
100 g röda körsbär
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en sockerkaksform. Klipp bort den hårda kvisten på fikonen och
skär den i små bita. Häll över glögg och låt fikonen ligga och dra 10-15
minuter. Vispa ihop smör och socker. Rör ner ett ägg i taget. Hacka chokladen,
valnötterna och körsbären grovt. Blanda pepparkakskrydda, mjöl, och bakpulver i
en bunke. Vänd ner mjölblandningen, choklad, valnötter, fikon och körsbär i
smeten. Häll i formen och grädda i mitten av ugnen i 50-60 minuter.
Christmas Cake with Figs
and Walnuts
150 g dry figs
0,5 dl mulled wine
200 g butter
3 dl sugar
4 egg
150 g dark chocolate
100 g walnuts
4 tsp gingerbread spice
3,5 dl flour
0,5 tsp baking powder
100 g red cherries
0 Comments