Vaniljmuffins med Pepparkaksfyllning
4 st
50 g smör, rumstempererat
1 dl ljust farinsocker
0,5 tsk vaniljextrakt
1 stort ägg
0,5 dl färskost
1.5 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
en nypa salt
Fyllning
40 g färskost
1 msk socker
1 tsk pepparkakskrydda
Värm ugnen till 175 C. I en skål, rör ihop smör, socker och vanilj tills det blir krämigt. Tillsätt ägg och färskost. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver och salt. Blanda tills smeten är slät. För fyllningen blanda ihop samtliga ingredienser. Häll smeten i muffinsformar och gör en fördjupning i mitten. Lägg i en klick av fyllningen i fördjupningen. Grädda i ugnen i cirka 15-18 minuter.
Vanilla Muffins with Gingerbread Filling
4 pcs
50 g butter, room temperature
1 dl light brown sugar
0.5 tsp vanilla extract
1 large egg
0.5 dl cream cheese
1.5 dl wheat flour
3/4 tsp baking powder
a pinch of salt
Filling
40 g cream cheese
1 tbsp sugar
1 tsp gingerbread spice
Preheat oven to 175 C. In a bowl, mix together butter, sugar and vanilla until creamy. Add egg and cream cheese. Then add flour, baking powder and salt. Mix until the batter is smooth. For the filling, mix all ingredients together. Pour the batter into muffin tins and make a well in the centre. Add a dollop of the filling into the well. Bake in the oven for about 15-18 minutes.



0 Comments