Ett tips på vad du kan baka till juldagskaffet är denna enkla och goda mjuka pepparkakan. Den innehåller inga ägg och blir så saftig och lite kladdig i konsistensen. Jag hoppas ni alla har en skön och lugn jul! 

A tip for what you can bake for Christmas Day coffee is this simple and delicious soft gingerbread cake. It contains no eggs and is so moist and a little sticky in texture. I hope you all have a nice and peaceful Christmas!


Mjuk Pepparkaka utan Ägg


3 dl vetemjöl

1,5 dl ljust farinsocker

1 tsk kanel

1 tsk malda nejlikor

1 tsk malen ingefära

1,5 tsk bakpulver

100 g smör

1 dl grädde

1 dl mjölk

0,5 dl mörk sirap

2 tsk lingonpulver


Värm ugnen til 175°C. Smörj och mjöla en sockerkaksform.

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Smält smöret och blanda i resten av ingredienserna. Häll smeten i formen. Grädda i ugnen i ca 30 minuter.



Soft Gingerbread Cake without Eggs


3 dl wheat flour

1.5 dl light brown sugar

1 tsp cinnamon

1 tsp ground cloves

1 tsp ground ginger

1.5 tsp baking powder

100 g butter

1 dl cream

1 dl milk

0.5 dl dark syrup

2 tsp lingonberry powder


Preheat the oven to 175°C. Grease and flour a sponge cake tin.

Mix all dry ingredients in a bowl. Melt the butter and mix in the rest of the ingredients. Pour the batter into the tin. Bake in the oven for about 30 minutes.