Lingonberry Cookies
15 pcs
85 g salted butter, soft
1 dl light brown sugar
3/4 dl granulated sugar
1 small egg
0.5 tsp vanilla extract
2.5 dl wheat flour
1 tbsp lingonberry powder
1 tsp baking powder
one pinch of salt
0.5 dl dried lingonberries or cranberries
Stir together the softened butter, light brown sugar and granulated sugar. Add the egg and vanilla, mixing until completely combined. Add the dry ingredients, stirring until just combined. Place the cookie dough in the fridge for 2 hours or longer.
Heat the oven to 175° C. Shape the dough into 15 balls and put them on a baking sheet lined with parchment paper. Bake the cold cookie balls for 18-20 minutes or until the edges of the cookies are golden brown. Allow the cookies to cool.
Lingon Cookies
15 st
85 g saltat smör, mjukt
1 dl ljust farinsocker
3/4 dl strösocker
1 litet ägg
0,5 tsk vaniljextrakt
2,5 dl vetemjöl
1 msk lingonpulver
1 tsk bakpulver
en nypa salt
0,5 dl torkade lingon eller tranbär
Rör ihop smör, farinsocker och strösocker. Tillsätt ägget och vaniljen och vispa tills allt är helt blandat. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda. Ställ kakdegen i kylskåpet i 2 timmar eller längre.
Värm ugnen till 175° C. Forma degen till 15 bollar och lägg dem på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Grädda de kalla kakbollarna i 18-20 minuter eller tills kakornas kanter är gyllenbruna. Låt kakorna svalna.



0 Comments