Pepparkakssås
3/4 dl grädde
0,5 dl sirap
2msk ljust farinsocker
0,5 tsk kanel
0,5 tsk ingefära
1/4 tsk nejlika
1/4 tsk kardemumma
10 g smör
Koka upp alla ingredienser förutom smöret. Låt sjuda i 5 minuter under omrörning. Ta bort från värmen och blanda i smöret.
Såsen tjocknar när den kallnar så koka den inte för länge. Den är jättegod både ljummen som kall men tänk på att den lätt stelnar om du har den ljummen på kall glass.
Gingerbread Sauce
3/4 dl cream
0.5 dl syrup
2 tbsp light brown sugar
0.5 tsp cinnamon
0.5 tsp ginger
1/4 tsp cloves
1/4 tsp cardamom
10 g butter
Bring all ingredients to a boil except for the butter. Simmer for 5 minutes, while stirring. Remove from heat and stir in the butter. The sauce thickens as it cools, so don't cook it too long. It's delicious both warm and cold, but be aware that it can easily harden if you serve it warm on cold ice cream.



0 Comments