Mmmm, pepparkakssås... Varm sås serverad med vaniljglass, så gott! Men viktigt att veta är att såsen stelnar när det hälls på den kalla glassen :) Ha en toppen dag!

Mmmm, gingerbread sauce... Warm sauce served with vanilla ice cream, so delicious! But important to know is that the sauce solidifies when poured over the cold ice cream :) Have a great day!


Pepparkakssås


3/4 dl grädde

0,5 dl sirap

2msk ljust farinsocker

0,5 tsk kanel

0,5 tsk ingefära

1/4 tsk nejlika

1/4 tsk kardemumma

10 g smör


Koka upp alla ingredienser förutom smöret. Låt sjuda i 5 minuter under omrörning. Ta bort från värmen och blanda i smöret. 

Såsen tjocknar när den kallnar så koka den inte för länge. Den är jättegod både ljummen som kall men tänk på att den lätt stelnar om du har den ljummen på kall glass.



Gingerbread Sauce


3/4 dl cream

0.5 dl syrup

2 tbsp light brown sugar

0.5 tsp cinnamon

0.5 tsp ginger

1/4 tsp cloves

1/4 tsp cardamom

10 g butter


Bring all ingredients to a boil except for the butter. Simmer for 5 minutes, while stirring. Remove from heat and stir in the butter. The sauce thickens as it cools, so don't cook it too long. It's delicious both warm and cold, but be aware that it can easily harden if you serve it warm on cold ice cream.