Det här är en fräsch maträtt som är så god. Du kan äta den som sådan med ett gott surdegsbröd eller servera den med ris och något protein. Mycket god!

This is a fresh dish that is so delicious. You can eat it as is with a nice sourdough bread or serve it with rice and some protein. Very tasty!


Grönsaksgryta


olja

1 röd lök, hackad

1 vitlöksklyfta, fint hackad

1 aubergine

1 zucchini

1 röd paprika

2 burkar krossade tomater

blandade torkade örter

salt

svartpeppar

dadelsirap, valbart


Värm olja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök. Tärna grönsakerna och lägg dem i en kastrullen tillsammans med de krossade tomaterna. Blanda och låt sjuda i 25 minuter. Rör om då och då. Krydda med örter, salt, peppar och sirap.



Vegetable Stew


oil

1 red onion, chopped

1 garlic clove, finely chopped

1 eggplant

1 zucchini

1 red bell pepper

2 cans crushed tomatoes

mixed dried herbs

salt

black pepper

date syrup, optional


Heat oil in a large saucepan and sauté onion and garlic. Dice the vegetables and add them to the saucepan with the crushed tomatoes. Stir and let simmer for 25 minutes. Stir occasionally. Season with herbs, salt, pepper and syrup.