Plättar är barndom för mig. Så många gånger mamma stekt dessa ljuvligheter till mig och min syster. Min mammas plättar är dom bästa och jag får inte mina lika goda som hennes. Men dessa är nog också goda, men det är något speciellt med mammas :) Jag gjorde också egen sylt och vispade grädde att servera med plättarna. Jag tycker också om att äta dem varma med endast socker på. Ha en fin dag!

Pancakes are childhood for me. So many times my mom fried these delights for me and my sister. My mom's pancakes are the best and I don't get mine as good as hers. But mine are also good, but there's something special about mom's :) I also made my own jam and whipped cream to serve with the pancakes. I also like to eat them warm with just sugar on them. Have a nice day!


Plättar


2 ägg

5 dl mjölk

1 msk socker

3/4 tsk salt

2 1/4 dl vetemjöl

25 g smör, smält


Vispa äggen sönder och tillsätt mjölk, socker och salt. Blanda i vetemjöl och smält smör. Ställ smeten i kylen i ca 30 minuter. Värm en stekpanna med smör och stek plättar på båda sidor tills gyllene. Servera med sylt och ev. vispad grädde. 



Thin Pancakes


2 eggs

5 dl milk

1 tbsp sugar

3/4 tsp salt

2 1/4 dl wheat flour

25 g butter, melted


Beat the eggs and add milk, sugar and salt. Mix in wheat flour and melted butter. Refrigerate the batter for about 30 minutes. Heat a frying pan with butter and fry the pancakes on both sides until golden. Serve with jam and whipped cream if desired.