Citron Cheesecake Fyllda Vaniljmuffins
6 muffins
Muffins
40 g smör, mjukt
20 g olja
1 1/4 dl ljust farinsocker
0,5 dl yoghurt
1 stort ägg
3/4 tsk vaniljextrakt
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
Cheesecakefyllning
55 g färskost
1 msk socker
1 tsk citronsaft
0,5 tsk citronskal
0,5 tsk vaniljextrakt
Värm ugnen till 175 C grader. Börja med att blanda alla ingredienser till cheesecakefyllningen i en skål tills slät. Rör ihop smör, olja och socker tills det är väl blandat. Tillsätt yoghurt och rör om tills det blir ljust och fluffigt. Blanda i ägg och vanilj. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt. Blanda till en slät smet. Häll smeten i muffinsformar och toppa med cheesecakefyllningen. Grädda i ca 12-15 minuter. Låt svalna.
Lemon Cheesecake Filled Vanilla Muffins
6 muffins
Muffins
40 g butter, softened
20 g oil
1 1/4 dl light brown sugar
0.5 dl yogurt
1 large egg
3/4 tsp vanilla extract
1.5 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder
a pinch of salt
Cheesecake Filling
55 g cream cheese
1 tbsp sugar
1 tsp lemon juice
0.5 tsp lemon zest
0.5 tsp vanilla extract
Preheat oven to 175 C degrees. Start by mixing all the ingredients for the cheesecake filling in a bowl until smooth. Set aside. Mix together the butter, oil and sugar until well mixed. Add the yogurt and stir until light and fluffy. Mix in the egg and vanilla. Add the flour, baking powder and salt. Mix until smooth. Pour the batter into muffin cups and top with the cheesecake filling. Bake for about 12-15 minutes. Let cool.




0 Comments