Lemon Cheesecake Cookies
Cheesecake Filling
110 g cream cheese
1.5 tbsp sugar
1 tsp lemon juice
1 tsp lemon zest
0.5 tsp vanilla extract
Vanilla Cookies
55 g butter, melted
1 1/4 dl sugar
1 small egg
0.5 tsp vanilla extract
2 dl all-purpose flour
1/4 tsp baking powder
one pinch of salt
For the cheesecake filling mix all the ingredients in a bowl until smooth. Divide into 8 dollops on a plate lined with parchment paper. Freeze while making the cookie dough.
Stir in the melted butter, egg and vanilla. Then add the dry ingredients, stir until combined. Divide the cookie dough into 8 balls and press a frozen cream cheese dollop in each cookie and cover the ball with the dough. Bake the cookies at 175 C for about 15-18 minutes.
Citron-Cheesecake Cookies
Cheesecakefyllning
110 g färskost
1,5 msk socker
1 tsk citronsaft
1 tsk citronskal
0,5 tsk vaniljextrakt
Vaniljcookies
55 g smält smör
1 1/4 dl socker
1 litet ägg
0,5 tsk vaniljextrakt
2 dl vetemjöl
1/4 tsk bakpulver
en nypa salt
Till cheesecakefyllningen, blanda alla ingredienser i en skål tills blandningen är slät. Fördela 8 klickar på en tallrik klädd med bakplåtspapper. Frys in medan du gör cookiedegen.
Blanda smör och socker. Tillsätt ägget och vaniljen. Blanda sedan de torra ingredienserna och rör om tills allt är blandat. Dela cookiedegen i 8 bollar och tryck en fryst färskostbit i varje cookie och täck bollen med degen. Grädda i 175 °C i cirka 15-18 minuter.



0 Comments