Här kommer ett recept med min hemmagjorda äppelmos. Jag bakade kardemummamuffins med en gömma av äppelmos och med smul på toppen. Jag kan meddela att de blev mycket goda. Ha en fin dag!

Here is a recipe with my homemade applesauce. I baked cardamom muffins with a dollop of applesauce and crumbs on top. I can tell you that they turned out very good. Have a nice day!


Kardemummamuffins med Äppelgömma
6 st

50 g smör, rumstempererat
1 dl ljust farinsocker
0,5 tsk vaniljextrakt
1 stort ägg
0,5 dl creme fraiche
1.5 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
0,5 tsk kardemumma
0,5 tsk vaniljextrakt
en nypa salt

äppelmos

Smultopping:
20 g smör
0,5 dl vetemjöl
1,5 msk farinsocker

Värm ugnen till 175 C. I en skål, rör ihop smör, socker och vanilj tills det blir krämigt. Tillsätt ägg och creme fraiche. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver, kardemumma och salt. Blanda tills smeten är slät. För smuldegen kombinera alla ingredienser tills det bildas smulor. Häll smeten i muffinsformar och toppa med smulorna. Grädda i ugnen i cirka 15-18 minuter.


Cardamom Muffins with Applesauce
6 pcs

50 g butter, room temperature
1 dl light brown sugar
0.5 tsp vanilla extract
1 large egg
0.5 dl creme fraiche
1.5 dl wheat flour
3/4 tsp baking powder
0.5 tsp cardamom
0.5 tsp vanilla extract
a pinch of salt

applesauce

Crumb topping:
20 g butter
0.5 dl wheat flour
1.5 tbsp brown sugar

Preheat the oven to 175 C. In a bowl, mix together butter, sugar and vanilla until creamy. Add egg and creme fraiche. Then add flour, baking powder, cardamom and salt. Mix until the batter is smooth. For the crumbs, combine all the ingredients until crumbs form. Pour the batter into muffins cups and put a dollop of applesauce in the middle. Top with the crumbs. Bake in the oven for about 15-18 minutes.