Min mamma inspirerade mig till att laga egen äppelmos. När vi var i Nerja i slutet på oktober hade hon med sig sin hemmagjorda och den var så otroligt god. Så nu har jag gjort mos på Morgana äpplen. Den blev väldigt god. Jag har ätit den med plättar, på yoghurt och med gröt. Och bakad med äppelmosen har jag också gjort. Du kommer få recept på bakverket också. Ha en fin dag!

My mother inspired me to make my own applesauce. When we were in Nerja at the end of October, she brought her homemade one with her and it was so incredibly delicious. So now I have made applesauce from Morgana apples. It turned out very good. I have eaten it with pancakes, on yoghurt and with porridge. And I have also made baked goods with the applesauce. You will get the recipe for the pastry too. Have a nice day!


Äppelmos


1 kg äpplen

0,5 dl vatten

0,5 dl strösocker


Skala och tärna äpplena. Lägg dem i en kastrull med vattnet. Koka upp äppelbitarna på svag värme. Rör om då och då. När äpplena är mjuka, blanda i sockret och låt koka upp igen. Mosa äpplena med en stavmixer. Häll upp i frysburkar eller i steriliserade glasburkar. I kylen håller moset i ca en vecka. 



Applesauce


1 kg apples

0.5 dl water

0.5 dl granulated sugar


Peel and dice the apples. Place them in a saucepan with the water. Bring the apple pieces to a boil over low heat. Stir occasionally. When the apples are soft, mix in the sugar and bring to a boil again. Puree the apples with a hand blender. Pour into freezer jars or sterilized glass jars. The puree will keep in the fridge for about a week.