Vaniljmuffins med Kardemummasmul
50 g smör, rumstempererat
1 dl ljust farinsocker
0,5 tsk vaniljextrakt
1 stort ägg
0,5 dl creme fraiche
1.5 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
en nypa salt
Smultopping:
20 g smör
0,5 dl vetemjöl
1,5 msk farinsocker
1/4 tsk mald kardemumma
Värm ugnen till 175 C. I en skål, rör ihop smör, socker och vanilj tills det blir krämigt. Tillsätt ägg och creme fraiche. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver och salt. Blanda tills smeten är slät. För smuldegen kombinera alla ingredienser tills det bildas smulor. Häll smeten i muffinsformar och toppa med smulorna. Grädda i ugnen i cirka 15-18 minuter.
Vanilla Muffins with Cardamom Crumbs
50 g butter, room temperature
1 dl light brown sugar
0.5 tsp vanilla extract
1 large egg
0.5 dl creme fraiche
1.5 dl wheat flour
3/4 tsp baking powder
a pinch of salt
Crumb topping:
20 g butter
0.5 dl wheat flour
1.5 tbsp brown sugar
1/4 tsp ground cardamom
Preheat the oven to 175 C. In a bowl, mix together butter, sugar and vanilla until creamy. Add egg and creme fraiche. Then add flour, baking powder and salt. Mix until the batter is smooth. For the crumbs, combine all the ingredients until crumbs form. Pour the batter into muffins cups and top with the crumbs. Bake in the oven for about 15-18 minutes.

0 Comments