
Bean Vegetable Patties
6 pcs
3 dl mixed beans, cooked
1 carrot, grated
1 small red onion, finely chopped
1/3 bell pepper, diced
1 egg
2 tbsp flour
salt
black pepper
herbs
In a bowl, mash the beans with a fork roughly into a paste with some small chunks. Add in the carrots, onion, bell pepper along with the spices, then mix well to distribute the vegetables.Add the egg and stir to create a moist mixture. Add the flour and mix well to form a homogenous mixture. The mixture should still be slightly wet but able to hold itself together. Heat butter in a frying pan over medium-low heat. Spoon in 2 heaped spoons of mixture and pat down gently to form a circle. Fry on both sides for 2-3 minutes until golden brown and crisp.
Bön-Grönsaksbiffar
6 st
3 dl blandade bönor, kokta
1 morot, riven
1 liten rödlök, finhackad
1/3 paprika, tärnad
1 ägg
2 msk vetemjöl
salt
svartpeppar
örter
Mosa bönorna ien skål grovt med en gaffel till en röra med några små bitar. Tillsätt morötter, lök, paprika och kryddor, blanda sedan väl för att fördela grönsakerna. Tillsätt ägget och rör om till en fuktig blandning. Tillsätt mjölet och blanda väl till en homogen blandning. Blandningen ska fortfarande vara lite våt men ändå hålla ihop sig själv. Värm smör i en stekpanna på medel-låg värme. Skeda i 2 toppade skedar av blandningen och tryck försiktigt ner den till en cirkel. Stek på båda sidor i 2-3 minuter tills de är gyllenbruna och krispiga.


0 Comments