Vanilla Chocolate Crumb Muffins
4 pcs
Crumb topping
25 g butter, soft
3/4 dl flour
1/4 dl light brown sugar
1 tbsp cocoa
one pinch of salt
Batter
30 g butter, soft
20 g oil
1 dl light brown sugar
1 egg
1 1/4 dl flour
1 tsp baking powder
0.5 tsp vanilla extract
one pinch salt
0.5 chocolate chips
Pre-heat oven to 175°.
In a bowl stir together the ingredients for the topping.
For the muffins, stir together butter and sugar. Add the egg and stir well. Add the flour, baking powder, vanilla, salt and chocolate chips. Stir until mixed. Spoon the batter into four muffin cups and cover with the crumb topping. Bake for approximately 15 minutes. Let cool.
Vanilj-Chokladsmulmuffins
4 st
Smultopping:
25 g smör, mjukt
3/4 dl mjöl
1/4 dl ljust farinsocker
1 msk kakao
en nypa salt
Smet
30 g smör, mjukt
20 g olja
1 dl ljust farinsocker
1 ägg
1,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vanilj
en nypa salt
0,5 dl chokladknappar
Värm ugnen till 175°. Rör ihop ingredienserna till toppingen i en skål.
För muffinsen, rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget och rör om väl. Tillsätt mjöl, bakpulver, vanilj, salt och choklad. Rör om tills allt är blandat. Fördela smeten i fyra muffinsformar och täck med smultoppingen. Grädda i cirka 15 minuter. Låt svalna.
0 Comments