Vaniljmuffins med en chokladsmakande smultopping. En toppen smakkombination. Förutom att de smakar gott ser de också trevliga ut med det ljusa och mörka. Ha en fin dag!

Vanilla muffins with a chocolate-flavored crumble topping. A great flavor combination. In addition to tasting good, they also look nice with the light and dark. Have a nice day!


Vanilla Chocolate Crumb Muffins

4 pcs


Crumb topping

25 g butter, soft

3/4 dl flour

1/4 dl light brown sugar 

1 tbsp cocoa

one pinch of salt


Batter

30 g butter, soft

20 g oil

1 dl light brown sugar

1 egg 

1 1/4 dl flour

1 tsp baking powder

0.5 tsp vanilla extract

one pinch salt

0.5 chocolate chips


Pre-heat oven to 175°. 

In a bowl stir together the ingredients for the topping. 

For the muffins, stir together butter and sugar. Add the egg and stir well. Add the flour, baking powder, vanilla, salt and chocolate chips. Stir until mixed. Spoon the batter into four muffin cups and cover with the crumb topping. Bake for approximately 15 minutes. Let cool. 



Vanilj-Chokladsmulmuffins

4 st


Smultopping:

25 g smör, mjukt

3/4 dl mjöl

1/4 dl ljust farinsocker

1 msk kakao

en nypa salt


Smet

30 g smör, mjukt

20 g olja

1 dl ljust farinsocker

1 ägg

1,5 dl mjöl

1 tsk bakpulver

0,5 tsk vanilj

en nypa salt

0,5 dl chokladknappar


Värm ugnen till 175°. Rör ihop ingredienserna till toppingen i en skål.

För muffinsen, rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget och rör om väl. Tillsätt mjöl, bakpulver, vanilj, salt och choklad. Rör om tills allt är blandat. Fördela smeten i fyra muffinsformar och täck med smultoppingen. Grädda i cirka 15 minuter. Låt svalna.