Lönnsirap har en så god smak och dessa muffins blev så lyckade. Smulet ger det lilla extra. Har du bakat med lönnsirap? Om inte är det dags nu :) Det är viktigt att köpa lönnsirap av bra kvalité. Ha en fin dag!

Maple syrup has such a great flavor and these muffins were so successful. The crumbs give it that little extra. Have you baked with maple syrup? If not, now is the time :) It is important to buy good quality maple syrup. Have a lovely day!


Maple Syrup Crumb Muffins

7 pcs


40 g butter, melted

20 ml vegetable oil

0.5 dl light brown sugar

0.5 dl maple syrup

1 large egg

0.5 tsp vanilla extract

75 g creme fraiche

1.5 dl all purpose flour

0.5 tsp cinnamon

0.5 tsp baking powder

one pinch of salt


Crumbs:

25 g butter, cold

2 tbsp light brown sugar

0.5 dl flour

a pinch of salt


Pre-heat the oven to 175 C degrees. 

Crumbs: In a bowl, stir together butter, flour, sugar and salt until crumbly. Set aside.

In a bowl, stir together the butter, oil, sugar and maple syrup. Add the egg, creme fraiche and vanilla. Mix until well combined. Then add the dry ingredients, mix together until just incorporated. Spoon the batter into muffins cups and sprinkle the crumbs on top. Bake for 18-20 minutes. 



Lönnsirap Smulmuffins

7 st


40 g smält smör

20 ml matolja

0,5 dl ljust farinsocker

0,5 dl lönnsirap

1 stort ägg

0,5 tsk vaniljextrakt

75 g crème fraiche

1,5 dl vetemjöl

0,5 tsk kanel

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt


Smulor:

25 g kallt smör

2 msk ljust farinsocker

0,5 dl mjöl

en ​​nypa salt


Värm ugnen till 175 grader.

Smuldeg: Rör ihop smör, mjöl, socker och salt i en skål tills det är smuligt. Ställ åt sidan.

Rör ihop smör, olja, socker och lönnsirap i en skål. Tillsätt ägg, crème fraiche och vanilj. Blanda tills allt är väl blandat. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och blanda tills allt precis blandats. Klicka ut smeten i muffinsformar och strö smuldegen över. Grädda i 18–20 minuter.