Maple Syrup Crumb Muffins
7 pcs
40 g butter, melted
20 ml vegetable oil
0.5 dl light brown sugar
0.5 dl maple syrup
1 large egg
0.5 tsp vanilla extract
75 g creme fraiche
1.5 dl all purpose flour
0.5 tsp cinnamon
0.5 tsp baking powder
one pinch of salt
Crumbs:
25 g butter, cold
2 tbsp light brown sugar
0.5 dl flour
a pinch of salt
Pre-heat the oven to 175 C degrees.
Crumbs: In a bowl, stir together butter, flour, sugar and salt until crumbly. Set aside.
In a bowl, stir together the butter, oil, sugar and maple syrup. Add the egg, creme fraiche and vanilla. Mix until well combined. Then add the dry ingredients, mix together until just incorporated. Spoon the batter into muffins cups and sprinkle the crumbs on top. Bake for 18-20 minutes.
Lönnsirap Smulmuffins
7 st
40 g smält smör
20 ml matolja
0,5 dl ljust farinsocker
0,5 dl lönnsirap
1 stort ägg
0,5 tsk vaniljextrakt
75 g crème fraiche
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk kanel
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
Smulor:
25 g kallt smör
2 msk ljust farinsocker
0,5 dl mjöl
en nypa salt
Värm ugnen till 175 grader.
Smuldeg: Rör ihop smör, mjöl, socker och salt i en skål tills det är smuligt. Ställ åt sidan.
Rör ihop smör, olja, socker och lönnsirap i en skål. Tillsätt ägg, crème fraiche och vanilj. Blanda tills allt är väl blandat. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och blanda tills allt precis blandats. Klicka ut smeten i muffinsformar och strö smuldegen över. Grädda i 18–20 minuter.
0 Comments