Knapriga kanter och en mjuk mitt, det har dessa kex. Och bitar av choklad. Mums :) Eller vad tycker du? Gillar du kex med choklad i hurdana kex brukar du baka? 

Crunchy edges and a soft middle, that's what these cookies have. And pieces of chocolate. Yummy :) Or what do you think? Do you like cookies with chocolate or what kind of cookies do you usually bake?


Chocolate Chunk Cookies

16 st


110 g smör, rumsvarmt

110 g farinsocker 

50 g strösocker

0,5 tsk vaniljsocker

1 litet ägg

150 g vetemjöl 

0,5 tsk bakpulver

1/4 tsk salt

150 g chokladbitar

flingsalt 


Blanda smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker tills krämigt. Tillsätt ägget och blanda ihop väl. Blanda sedan i vetemjöl, bakpulver och salt.Till sist blanda i chokladen. Ställ smeten i kylen i 30 minuter. Värm ugnen till 175 C grader. Forma smeten till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper med mellanrum mellan varje kaka. Toppa med flingsalt. Grädda i ugnen i ca 13-15 minuter, kakorna ska ha fått lite färg på kanterna när de är färdiga. 



Chocolate Chunk Cookies

16 pcs


110 g butter, room temperature

110 g brown sugar

50 g granulated sugar

0.5 tsp vanilla sugar

1 small egg

150 g wheat flour

0.5 tsp baking powder

1/4 tsp salt

150 g chocolate chunks

flaked salt


Mix butter, brown sugar, granulated sugar and vanilla sugar until creamy. Add the egg and mix well. Then mix in wheat flour, baking powder and salt. Finally mix in the chocolate. Place the batter in the fridge for 30 minutes. Preheat the oven to 175 C degrees. Shape the batter into balls and place them on a baking sheet lined with parchment paper, leave space between the cookies. Top with flaked salt. Bake in the oven for about 13-15 minutes, the cookies should have a little color on the edges when they are done.