Chocolate Chunk Cookies
16 st
110 g smör, rumsvarmt
110 g farinsocker
50 g strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
1 litet ägg
150 g vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
150 g chokladbitar
flingsalt
Blanda smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker tills krämigt. Tillsätt ägget och blanda ihop väl. Blanda sedan i vetemjöl, bakpulver och salt.Till sist blanda i chokladen. Ställ smeten i kylen i 30 minuter. Värm ugnen till 175 C grader. Forma smeten till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper med mellanrum mellan varje kaka. Toppa med flingsalt. Grädda i ugnen i ca 13-15 minuter, kakorna ska ha fått lite färg på kanterna när de är färdiga.
Chocolate Chunk Cookies
16 pcs
110 g butter, room temperature
110 g brown sugar
50 g granulated sugar
0.5 tsp vanilla sugar
1 small egg
150 g wheat flour
0.5 tsp baking powder
1/4 tsp salt
150 g chocolate chunks
flaked salt
Mix butter, brown sugar, granulated sugar and vanilla sugar until creamy. Add the egg and mix well. Then mix in wheat flour, baking powder and salt. Finally mix in the chocolate. Place the batter in the fridge for 30 minutes. Preheat the oven to 175 C degrees. Shape the batter into balls and place them on a baking sheet lined with parchment paper, leave space between the cookies. Top with flaked salt. Bake in the oven for about 13-15 minutes, the cookies should have a little color on the edges when they are done.
0 Comments