En god och söt sylt gjord på nektariner. Jag tycker att man inte behöver så mycket socker då nektarinerna är söta i sig. Ta den mängd du vill. Sylten är jättegod med yoghurt, på gröten, med plättar och scones...  Ha en fin dag!

A delicious and sweet jam made from nectarines. I don't think you need much sugar as nectarines are sweet in themselves. Use as much as you want. The jam is delicious with yogurt, on porridge, with pancakes and scones... Have a nice day!


Nectarine Jam
 


4 nectarines

3 tbsp water

1 tbsp lemon juice

1-2 tbsp sugar 


De-stone the fruit and cut them into small chunks. Add to a pan with the water, lemon juice and sugar and bring to a simmer. Cook for about 10 minutes, stirring occasionally. When the fruit is soft, stir and mash to break up some of the chunks. Leave to cool for 5 mins. Spoon the jam into sterilized jars. Leave in the fridge to cool. The jam will be fine for up to a week in the fridge.



Nektarinsylt


4 nektariner

3 msk vatten

1 msk citronsaft

1-2 msk socker


Kärna ur frukten och skär den i små bitar. Lägg i en kastrull med vatten, citronsaft och socker. Koka i cirka 10 minuter under omrörning. När frukten är mjuk, rör om och mosa bitarna. Låt svalna i 5 minuter. Häll sylten i steriliserade burkar. Låt svalna i kylskåpet. Sylten håller sig bra i upp till en vecka i kylskåpet.