4 nectarines
3 tbsp water
1 tbsp lemon juice
1-2 tbsp sugar
De-stone the fruit and cut them into small chunks. Add to a pan with the water, lemon juice and sugar and bring to a simmer. Cook for about 10 minutes, stirring occasionally. When the fruit is soft, stir and mash to break up some of the chunks. Leave to cool for 5 mins. Spoon the jam into sterilized jars. Leave in the fridge to cool. The jam will be fine for up to a week in the fridge.
Nektarinsylt
4 nektariner
3 msk vatten
1 msk citronsaft
1-2 msk socker
Kärna ur frukten och skär den i små bitar. Lägg i en kastrull med vatten, citronsaft och socker. Koka i cirka 10 minuter under omrörning. När frukten är mjuk, rör om och mosa bitarna. Låt svalna i 5 minuter. Häll sylten i steriliserade burkar. Låt svalna i kylskåpet. Sylten håller sig bra i upp till en vecka i kylskåpet.
0 Comments