Jag hittade frysta vilda blåbär i matbutiken och då kan jag inte gå förbi utan att köpa en ask :) Det första jag gjorde med dem var att baka denna smulkaka. Så god!! Alltså riktiga blåbär är nog ett av det godaste som finns :) Ha en fin dag vänner!

I found frozen wild blueberries at the grocery store and I couldn't pass by without buying a box :) The first thing I did with them was bake this crumb cake. So delicious!! Real blueberries are probably one of the tastiest things there is :) Have a lovely day!


Blåbär Smulkaka


Kaksmet

50 g smör 

0,5 dl socker

1 ägg

1,5 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

1/4 dl mjölk

ca. 2 dl blåbär, frysta eller färska

1-2 tsk majsstärkelse


Smul

25 g smör 

1/4 dl socker

0,5 dl vetemjöl

0,5 tsk vaniljsocker

en nypa salt 


Blanda smör och socker. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda i mjöl, bakpulver och mjölk till en slät smet. Häll smeten i en bakform, 20 cm x 15 cm, klädd med bakplåtspapper. Blanda blåbär med majsstärkelse och häll på smeten. Blanda ihop ingredienserna till smulet och lägg på blåbären. Grädda i 175 C i ca 30-40 minuter. 



Blueberry Crumb Cake


Cookie Batter

50 g butter

0.5 dl sugar

1 egg

1.5 dl wheat flour

0.5 tsp baking powder

1/4 dl milk

approx. 2 dl blueberries, frozen or fresh

1-2 tsp cornstarch


Crumbs

25 g butter

1/4 dl sugar

0.5 dl wheat flour

0.5 tsp vanilla sugar

a pinch of salt


Mix the butter and sugar. Add the egg and mix well. Mix in the flour, baking powder and milk to a smooth batter. Pour the batter into a baking dish, 20 cm x 15 cm, lined with baking paper. Mix the blueberries with the cornstarch and pour on the batter. Mix the ingredients for the crumb together and add the blueberries. Bake at 175 C for approx. 30-40 minutes.