Blåbär Smulkaka
Kaksmet
50 g smör
0,5 dl socker
1 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1/4 dl mjölk
ca. 2 dl blåbär, frysta eller färska
1-2 tsk majsstärkelse
Smul
25 g smör
1/4 dl socker
0,5 dl vetemjöl
0,5 tsk vaniljsocker
en nypa salt
Blanda smör och socker. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda i mjöl, bakpulver och mjölk till en slät smet. Häll smeten i en bakform, 20 cm x 15 cm, klädd med bakplåtspapper. Blanda blåbär med majsstärkelse och häll på smeten. Blanda ihop ingredienserna till smulet och lägg på blåbären. Grädda i 175 C i ca 30-40 minuter.
Blueberry Crumb Cake
Cookie Batter
50 g butter
0.5 dl sugar
1 egg
1.5 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder
1/4 dl milk
approx. 2 dl blueberries, frozen or fresh
1-2 tsp cornstarch
Crumbs
25 g butter
1/4 dl sugar
0.5 dl wheat flour
0.5 tsp vanilla sugar
a pinch of salt
Mix the butter and sugar. Add the egg and mix well. Mix in the flour, baking powder and milk to a smooth batter. Pour the batter into a baking dish, 20 cm x 15 cm, lined with baking paper. Mix the blueberries with the cornstarch and pour on the batter. Mix the ingredients for the crumb together and add the blueberries. Bake at 175 C for approx. 30-40 minutes.
0 Comments