Paj är så gott och jag vill tipsa om att använda ricotta i fyllningen. Jag har flera recept med ricotta som fyllning så kolla gärna in dem. Ha en fin dag!

Pie is so delicious and I would like to recommend using ricotta in the filling. I have several recipes with ricotta as a filling so please check them out. Have a nice day!


Ricottapaj med Sparris & Tomat 


pajskal

50 g smör

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1/4 tsk salt

0,5 dl mjölk


fyllning

250 g ricotta

2 ägg

1 dl riven parmesan

2 msk grädde

salt

basilika-vitlökspulver

en nypa svartpeppar


sparris, förvälld

körsbärstomater, delade

fetaost


För pajskalet blanda smör, mjöl, bakpulver och salt till en smulig blandning. Blanda i mjölken. Tryck degen i en pajform, 24 cm. Grädda pajskalet i 175 C graders ugn i 10 minuter. 


Blanda alla ingredienser till fyllningen och häll i det förgräddade pajskalet. Toppa med sparris, körsbärstomater och fetaost. Grädda i 175 C grader ca. 25 minuter.



Ricotta Pie with Asparagus & Tomato


pie crust

50 g butter

2 dl wheat flour

1 tsp baking powder

1/4 tsp salt

0.5 dl milk


filling

250 g ricotta

2 eggs

1 dl grated parmesan

2 tbsp cream

salt

basil-garlic powder

pinch of black pepper


asparagus, blanched

cherry tomatoes, divided

feta cheese


For the pie crust, mix the butter, flour, baking powder and salt until crumbly. Mix in the milk. Press the dough into a 24 cm pie dish. Bake the pie crust in a 175 C oven for 10 minutes.


Mix all the ingredients for the filling and pour into the pre-baked pie crust. Top with asparagus, cherry tomatoes and feta cheese. Bake at 175 C for approx. 25 minutes.