Enkla, men ack så goda muffins. De är goda utan chokladbitarna också. Och ett tips är att göra en chokladfrosting att toppa dem med. Detta är ett bra grundrecept för chokladmuffins. 

Simple, but oh so delicious muffins. They are delicious without the chocolate pieces too. And a tip is to make a chocolate frosting to top them with. This is a good basic recipe for chocolate muffins.


Chocolate Bundt Muffins

3-4 pcs


60 g butter, soft

90 g light brown sugar

1 egg, room temperature

35 g creme fraiche, room temperature

0.5 tsp vanilla extract

60 g all purpose flour

20 g cocoa powder

0.5 tsp baking powder

one pinch of salt


2 chocolate squares in each


Preheat the oven to 175 C. Mix the butter and sugar. Add the egg, creme fraiche and vanilla. Add the dry ingredients and stir until smooth. Pour the batter into a silicone muffin cups, (diameter 7 cm). Bake the muffins in the oven for 15-20 minutes. Remove from the oven and leave to cool. 



Choklad-Sockerkaksmuffins

3-4 st


60 g smör, mjukt

90 g ljust farinsocker

1 ägg, rumstempererat

35 g crème fraiche, rumstempererat

0,5 tsk vaniljextrakt

60 g vetemjöl

20 g kakaopulver

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt


2 chokladrutor i varje


Värm ugnen till 175 °C. Blanda smör och socker. Tillsätt ägg, crème fraiche och vanilj. Tillsätt de torra ingredienserna och rör tills smeten är slät. Häll smeten i silikonmuffinsformar (diameter 7 cm). Grädda muffinsen i ugnen i 15-20 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna.