Bärrutor
100 g smör, rumsvarmt
3/4 dl ljust farinsocker
1 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
4 dl bär, hallon och blåbär
Smuldeg
50 g smör
0,5 dl socker
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Blanda ihop smör och socker. Blanda i ägget. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver och mjölk. Bred smeten i en bakplåtspappersklädd bakform, 20 cm x 20 cm. Lägg på bären och toppa med smuldegen. Grädda i 175 C i ca 25 minuter.
Berry Squares
100 g butter, room temperature
3/4 dl light brown sugar
1 egg
2.5 dl wheat flour
1 tsp baking powder
0.5 dl milk
4 dl berries, raspberries and blueberries
Crumb Dough
50 g butter
0.5 dl sugar
1 dl wheat flour
1 tsp vanilla sugar
Mix together butter and sugar. Mix in the egg. Then add flour, baking powder and milk. Spread the batter in a baking dish lined with parchment paper, 20 cm x 20 cm. Add the berries and top with the crumb dough. Bake at 175 C for about 25 minutes.
0 Comments