Hoppas du inte tröttnat på recept med rabarber :) För idag får du ett nytt av mig, chokladmuffins fyllda med en krämig färskost-rabarberkompott. Smakerna är så goda ihop och de smälter i munnen. Mums :)

I hope you're not tired of recipes with rhubarb :) Because today I'm bringing you a new one, chocolate muffins filled with a creamy cream cheese-rhubarb compote. The flavors are so good together and they melt in your mouth. Yum :)


Rabarber Cheesecakefyllda Chokladmuffins

4 st


Fyllning:

80 g färskost

2 msk strösocker

0,5 tsk majsstärkelse

0,5 tsk vaniljsocker

2 msk rabarberkompott


Smet:

30 g smör, smält

20 g olja

3/4 dl ljust farinsocker

1 ägg

0,5 tsk vaniljextrakt

3/4 dl vetemjöl

0,5 dl kakaopulver

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt


Värm ugnen till 175 ℃.

Fyllning: Rör ihop färskost, socker, majsstärkelse, vanilj och rabarberkompott i en skål. 

Smet: I en skål, rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget och vaniljen, rör om väl. Tillsätt sedan mjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör om tills allt är blandat.

Lägg i 1 msk av muffinssmeten i muffinsformar och lägg sedan en klick färskostblandning ovanpå, ca 1 msk. Fördela resterande smet på de fyllda muffinsen. Grädda i ca. 20 minuter. Låt muffinsen svalna.



Rhubarb Cheesecake filled Chocolate Muffins

4 pcs


Filling:

80 g cream cheese, softened

2 tbsp granulated white sugar

0.5 tsp cornstarch

0.5 tsp vanilla sugar

2 tbsp rhubarb compote


Batter:

30 g butter, melted

20 g oil

3/4 dl light brown sugar

1 egg

0.5 tsp pure vanilla extract

3/4 dl wheat flour

0.5 dl cocoa powder

0.5 tsp baking powder

one pinch of salt


Preheat oven to 175℃. 

Filling: In a bowl stir together the cream cheese, sugar, cornstarch, vanilla and rhubarb compote. 

Batter: In a bowl, stir together butter and sugar. Add the egg and vanilla, stir well. Then add the flour, cocoa, baking powder and salt. Stir until incorporated.

Add in 1 tablespoon of the muffin batter into muffin cups and then add a dollop of cream cheese mixture on top, about 1 tablespoon. Divide the remaining batter among the filled muffin cups. Bake for approx. 20 minutes. Allow the muffins to cool.