Choklad Sockerkaka
1 dl mjölk
1 dl ljust farinsocker eller strösocker
0,5 dl kakaopulver
75 g smör
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk vaniljsocker
3/4 tsk bakpulver
rom-körsbärsmarmelad, valbart
Blanda 0,5 dl mjölk, socker och kakaopulver i en kastrull. Koka upp blandningen. Låt svalna.
Vispa smör och 0,5 dl socker poröst. Vispa i ägget. Tillsätt den avsvalnade mjölkblandningen. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten. Häll smeten i liten smord och mjölad form. Grädda chokladkakan i ugnen i 175 °C i c. 25 minuter. Låt chokladkakan stå i formen i 10 minuter innan den stjälps upp.
Chocolate Sponge Cake
1 dl milk
1 dl light brown sugar or granulated sugar
0.5 dl cocoa powder
75 g butter
1.5 dl wheat flour
0.5 tsp vanilla sugar
3/4 tsp baking powder
rum-cherry marmalade, optional
Mix 0.5 dl milk, sugar and cocoa powder in a saucepan. Bring the mixture to the boil. Leave to cool.
Beat the butter and 0.5 dl sugar until fluffy. Beat in the egg. Add the cooled milk mixture. Mix the flour, vanilla sugar and baking powder and fold into the batter. Pour the batter into a small greased and floured cake tin. Bake the chocolate cake in the oven at 175 °C for approx. 25 minutes. Leave the chocolate cake in the tin for 10 minutes before removing it.
0 Comments