Småkakor som har en len textur och som smälter i munnen. En av mina favoriter. Så goda till en kopp kaffe. 

Cookies that have a smooth texture and melt in your mouth. One of my favorites. So good with a cup of coffee.


Chocolate Rum Cookies

8 st


100 g butter, soft

0.5 dl powdered sugar

2 tbsp cocoa powder

0.5 tsp vanilla extract

1 tsp rum extrakt

2.5 dl wheat flour 

one pinch of salt


Stir together the butter, sugar, cocoa, vanilla and rum until creamy. Add flour and salt and mix until the dough comes together. Shape the dough into balls and place them on a baking sheet lined with parchment paper. Bake the cookies for 7-10 minutes until the tops are no longer glossy. Remove from the oven and let cool. 



Choklad Romkakor

8 st


100 g smör, mjukt

0,5 dl florsocker

2 msk kakaopulver

0,5 tsk vaniljextrakt

1 tsk romextrakt

2,5 dl vetemjöl

en nypa salt


Rör ihop smör, socker, kakao, vanilj och rom tills det blir krämigt. Tillsätt mjöl och salt och blanda tills degen går ihop. Forma degen till bollar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda kakorna i 7-10 minuter tills topparna inte längre är glansiga. Låt svalna helt.