En enkel maträtt som kom till när jag hade överblivet ris, grönsaker i frysen och grädde som behövde användas. Våga testa er fram med mat som blivit över, det brukar bli gott :) 

A simple dish that came about when I had leftover rice, vegetables in the freezer, and cream that needed to be used. Dare to experiment with leftover food, it usually turns out delicious :).


Ris Grönsakslåda


3 dl kokt ris

2 dl blandade grönsaker, jag använde frysta

150 g vegetariska grillbitar

salt

svartpeppar

vitlökspulver

paprika

örter

grädde

riven ost


Blanda ris, grönsaker, grillbitar och krydda efter smak. Lägg allt i en ugnsform och häll på lite grädde och toppa med riven ost. Grädda i 200 C i ca 20 minuter. 



Rice Vegetable Casserole


3 dl cooked rice

2 dl mixed vegetables, I used frozen

150 g vegetarian grill pieces

salt

black pepper

garlic powder

paprika

herbs

cream

grated cheese


Mix rice, vegetables, grill pieces and seasoning to taste. Put everything in a baking dish and pour on a little cream and top with grated cheese. Bake at 200 C for about 20 minutes.