Dessa minidonitser bakade till Valborg, med de passar bra att baka närsomhelst. De passar även bra till kalas och att fira in sommaren. Jag dekorerade mina med choklad och pistachkräm. Enkla, lättabakde och fina!

I baked these mini donuts for Walpurgis Night, but they are great to bake anytime. They are also great for parties and to celebrate the start of summer. I decorated mine with chocolate and pistachio paste. Simple, easy to bake and beautiful!



Mini-Donitser i Ugn

8 st


15 g smör, smält

10 ml olja

0,5 dl socker

1 ägg

1 dl vetemjöl

0,5 dl kakaopulver

0,5 tsk bakpulver

0.5 tsk vaniljextrakt


Blanda smör, olja och socker. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda sedan i resterande ingredienser. Lägg smeten i en spritspåse. Smörj en minidonitsform med olja. Spritsa smeten i donitsformen. Grädda dem i 175 C i ca 10 minuter. Låt svalna. Dekorera med smält choklad, pistachkräm, strössel...



Mini-Donuts in the Oven

8 pcs


15 g butter, melted

10 ml oil

0.5 dl sugar

1 egg

1 dl wheat flour

0.5 dl cocoa powder

0.5 tsp baking powder

0.5 tsp vanilla extract


Mix butter, oil and sugar. Add the egg and mix well. Then mix in the remaining ingredients. Put the batter in a piping bag. Grease a mini-donut pan with oil. Pipe the batter into the donut pan. Bake them at 175 C for about 10 minutes. Let cool. Decorate them with melted chocolate, pistachio spread, sprinkles...