60 g smör
1 1/4 dl vetemjöl
0,5 dl ljust farinsocker
1 tsk vaniljextrakt
0.5 tsk bakpulver
Fyllning:
1 litet ägg
50 g kvarg
25 g färskost
1,5 msk ljust farinsocker
3/4 dl rabarberkompott
Värm ugnen till 175 C grader. Blanda samman smör, mjöl, socker, vanilj och bakpulver till en smuldeg. Tryck ut hälften av smuldegen i en bakform, 20×10 cm, med bakplåtspapper. Blanda ägg, kvarg, färskost och socker. Tillsätt rabarber. Häll fyllningen över degbottnen i bakformen. Smula sedan på resterande deg ovanpå fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25-30 minuter. Förvara i kylskåp.
Creamy Rhubarb Squares
60 g butter
1 1/4 dl wheat flour
0.5 dl light brown sugar
1 tsp vanilla extract
0.5 tsp baking powder
Filling:
1 small egg
50 g quark
25 g cream cheese
1.5 tbsp light brown sugar
3/4 dl rhubarb compote
Preheat the oven to 175 C degrees. Mix butter, flour, sugar, vanilla and baking powder into a crumbly mixture. Press half of the dough into a baking pan, 20 × 10 cm, with parchment paper. Mix egg, quark, cream cheese and sugar. Then stir in the rhubarb. Pour the filling over the dough base. Then crumble the remaining dough on top of the filling. Bake the cake in the middle of the oven for about 25-30 minutes. Store in the refrigerator.
0 Comments