Ett till recept med rabarber? Ja, jag kan inte få nog av det. Hur kan det varje år vara så gott med rabarber. Dessa är en stor favorit, smuldeg tillsammans med en krämig ostfyllning och en syrlig rabarberkompott. Jag tycker att dessa är godast att äta kylskåpskalla. Vad bakar du med rabarber?

Another recipe with rhubarb? Yes, I can't get enough of it. How can rhubarb be so good every year? These are a big favorite, shortcrust pastry with a creamy cheese filling and a tart rhubarb compote. I think these are best eaten cold from the fridge. What do you bake with rhubarb?


Krämiga Rabarberrutor 


60 g smör

1 1/4 dl vetemjöl

0,5 dl ljust farinsocker

1 tsk vaniljextrakt

0.5 tsk bakpulver


Fyllning:

1 litet ägg

50 g kvarg

25 g färskost

1,5 msk ljust farinsocker

3/4 dl rabarberkompott


Värm ugnen till 175 C grader. Blanda samman smör, mjöl, socker, vanilj och bakpulver till en smuldeg. Tryck ut hälften av smuldegen i en bakform, 20×10 cm, med bakplåtspapper. Blanda ägg, kvarg, färskost och socker. Tillsätt rabarber. Häll fyllningen över degbottnen i bakformen. Smula sedan på resterande deg ovanpå fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25-30 minuter. Förvara i kylskåp. 



Creamy Rhubarb Squares


60 g butter

1 1/4 dl wheat flour

0.5 dl light brown sugar

1 tsp vanilla extract

0.5 tsp baking powder


Filling:

1 small egg

50 g quark 

25 g cream cheese

1.5 tbsp light brown sugar

3/4 dl rhubarb compote 


Preheat the oven to 175 C degrees. Mix butter, flour, sugar, vanilla and baking powder into a crumbly mixture. Press half of the dough into a baking pan, 20 × 10 cm, with parchment paper. Mix egg, quark, cream cheese and sugar. Then stir in the rhubarb. Pour the filling over the dough base. Then crumble the remaining dough on top of the filling. Bake the cake in the middle of the oven for about 25-30 minutes. Store in the refrigerator.