Orange & Rosemary Almond Muffins
6 pcs
1 large egg
80 g (1 dl) light brown sugar
0.5 tsp vanilla extract
0.5 tbsp orange zest, grated
65 g (1 1/4 dl) all-purpose flour
20 g (0.5 dl) almond flour
0.5 tsp baking powder
one pinch of salt
70 g butter, melted
Orange Rosemary Syrup
1 tbsp light brown sugar
1 tbsp orange juice
0.5 tsp dried rosemary
Heat the oven to 175°C. Beat the egg, sugar and vanilla until combined. Add the orange zest, flour, almond flour, baking powder and salt and mix until combined. Then add the melted butter. Stir until smooth. Divide the batter in muffin cups and bake for approx. 15 minutes.
While the muffins are baking, in a small saucepan over medium-low, heat sugar, orange juice and rosemary, stirring often, until the sugar dissolves and the mixture reaches a bubbly simmer. Remove from the heat. Brush the orange-rosemary syrup onto the muffins, allowing it to soak in. Let cool.
Apelsin & Rosmarin Mandelmuffins
6 st
1 stort ägg
80 g (1 dl) ljust farinsocker
0,5 tsk vaniljextrakt
0,5 msk apelsinskal, rivet
65 g (1 1/4 dl) vetemjöl
20 g (0,5 dl) mandelmjöl
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
70 g smör, smält
Apelsin Rosmarinsirap
1 msk ljust farinsocker
1 msk apelsinjuice
0,5 tsk torkad rosmarin
Värm ugnen till 175°C. Blanda ägg, socker och vanilj. Tillsätt apelsinskal, mjöl, mandelmjöl, bakpulver och salt och blanda ihop allt. Tillsätt sedan det smälta smöret. Rör om tills det är slätt. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i ca. 15 minuter.
Medan muffinsen gräddas, värm socker, apelsinjuice och rosmarin i en liten kastrull. Rör runt tills sockret löser sig. Ta bort från värmen. Pensla apelsin-rosmarinsirapen på muffinsen. Låt svalna.
0 Comments