Strawberry Puree Crumb Muffins
5 pcs
Crumb Topping
35 g butter, cold
0.5 dl light brown sugar
3/4 dl flour
one pinch of salt
Batter
60 g butter, melted
4 tbsp sugar
1 large egg
0.5 dl strawberry puree
1/4 tsp vanilla extract
2 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder
one pinch of salt
Preheat the oven to 175°C.
Crumb topping: In a bowl stir together all the ingredients until crumbs form.
Batter: Mix the butter and sugar until fluffy. Add the egg, strawberry puree and vanilla. Then mix in the flour, baking powder and salt. Pour the batter into muffins cups. Top with the crumb mixture, pressing down lightly. Bake the muffins in the oven for about 20 minutes.
Jordgubbspuré Smulmuffins
5 st
Smultopping:
35 g smör, kallt
0,5 dl ljust farinsocker
3/4 dl mjöl
en nypa salt
Smet:
60 g smör, smält
4 msk socker
1 stort ägg
0,5 dl jordgubbspuré
1/4 tsk vaniljextrakt
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
Värm ugnen till 175°C.
Smultopping: Rör ihop alla ingredienser i en skål tills det bildas smulor.
Smet: Blanda smör och socker pösigt. Tillsätt ägg, jordgubbspuré och vanilj. Blanda sedan i mjöl, bakpulver och salt. Häll smeten i muffinsformar. Toppa med smulblandningen, tryck ner lätt. Grädda muffinsen i ugnen i ca 20 minuter.
0 Comments