Orange Madeleine Muffins
4 pcs
1 egg
0.5 dl light brown sugar
0.5 tbsp maple syrup
30 g butter, melted
10 ml oil
1 tsp orange zest
1 dl plain flour
0.5 tsp baking powder
one pinch of salt
light brown sugar to top
Beat together the egg, sugar and syrup until the sugar has dissolved. Add butter, oil and orange zest. Then add flour, baking powder and salt. Mix until smooth. Spoon the mixture evenly into the muffin cups. Sprinkle a little sugar over the top of each of the muffins. Bake at 175 C degrees for 15 minutes.
Apelsin Madeleinemuffins
4 st
1 ägg
0,5 dl ljust farinsocker
0,5 msk lönnsirap
30 g smör, smält
10 ml olja
1 tsk apelsinskal
1 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
ljust farinsocker till toppen
Vispa ihop ägg, socker och sirap tills sockret har löst sig. Tillsätt smör, olja och apelsinskal. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver och salt. Blanda tills det är slätt. Häll blandningen jämnt i muffinsformar. Strö lite socker över toppen av varje muffins. Grädda i 175 grader i ca. 15 minuter.
0 Comments