Choklad Pistagemuffins
1 dl mjölk
0,5 dl socker
0,5 dl kakaopulver
65 g smör
3/4 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 3/4 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
en nypa salt
0,5 dl pistagenötter, hackade
Värm ugnen till 175 grader C. Blanda mjölk, socker och kakao i en liten kastrull. Koka upp blandningen och låt den svalna.
Blanda smör och socker fluffigt. Tillsätt ägget och vaniljsockret. Blanda sedan i mjöl, bakpulver, salt, pistagenötter och chokladblandningen. Häll smeten i muffinsformar. Grädda i ugnen i ca 12-15 minuter. Låt svalna. Dekorera med pistagekräm.
Chocolate Pistachios Muffins
1 dl milk
0.5 dl light brown sugar
0.5 dl cocoa powder
65 g butter
3/4 dl light brown sugar
1 egg
1 tsp vanilla sugar
1 3/4 dl wheat flour
3/4 tsp baking powder
a pinch of salt
0.5 dl pistachios, chopped
Preheat the oven to 175 degrees C. Grease and flour a small loaf pan.
Mix the milk, sugar and cocoa in a small saucepan. Bring the mixture to a boil and then let it cool.
Mix the butter and sugar until fluffy. Add the egg and vanilla sugar. Then mix in the flour, baking powder, salt, pistachios and the chocolate mixture. Pour the batter into muffins cups. Bake in the oven for about 12-15 minutes. Let cool. Decorate with pistachio cream.
0 Comments