Detta är ett bakverk som kommer stilla ditt sötsug :) Toffeepastan var väldigt söt, så om man vill kan man ta mindre socker i själva smeten. Vi åt dem varma och då var toffeegömman inuti rinning. Mycket gott med vaniljglass till.

This is a baked goodie that will satisfy your sweet tooth :) The toffee paste was very sweet, so if you want you can use less sugar in the batter itself. We ate them warm and the toffee inside was runny. Very good with vanilla ice cream.


Kladdkaka med Toffeegömma

6 st


100 g smör, mjukt

2,5 dl socker

2 ägg

1,5 dl mjöl

4 msk kakao

1 tsk vaniljextrakt


Fyllning

toffeepasta


Blanda ihop smöret och  socker. Tillsätt äggen, blanda. Rör till sist i resterande ingredienser. Fyll små formar med smeten och ha i en klick toffeepasta. Grädda i 175 grader C i ca 15 minuter. De får gärna vara lite lösa i mitten. Servera med t.ex. glass.



Sticky Toffee Cake

6 pcs


100g butter, soft

2,5 dl sugar

2 eggs

1,5 dl flour

4 tbsp cocoa

1 tsp vanilla extract


Fyllning

toffee paste


Mix together the butter and the sugar. Add the eggs, mix. Finally stir in the remaining ingredients. Fill small molds with the batter and add a dollop of toffee paste. Bake at 175 degrees C for about 15 minutes. They can be a little loose in the middle. Serve with, for example, ice cream.