Gräddfilspaj är barndom för mig. Mamma gjorde den alltid på blåbär och ganska ofta hade vi lingon också. Så god och mammas är bäst :) Jag hade en öppnad yoghurt så jag använde den i fyllningen. Jag tog färska hallon denna gång. Ha en fin dag vänner!
Sour cream pie is childhood for me. Mom always made it with blueberries and quite often we had lingonberries too. So delicious and mom's is the best :) I had an opened yogurt so I used it in the filling. I used fresh raspberries this time. Have a nice day friends!
Hallon Gräddfilspaj
100 g smör, mjukt
0,5 dl socker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
3 dl hallon
200 g gräddfil / körsbärsyoghurt
1 ägg
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Blanda smör och socker. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda sedan i de torra ingredienserna. Tryck ut blandningen i en pajform, 22-24 cm, eller mindre små formar. Häll bären på degen (om du använder frysta bär, tillsätt 2 tsk potatismjöl). Blanda ihop gräddfil, ägg och socker. Häll over bären. Grädda i 175 C grader i ca 30 minuter.
Raspberry Sour Cream Pie
100 g butter, softened
0.5 dl sugar
1 egg
2 dl flour
1 tsp baking powder
Filling:
3 dl raspberries
200 g sour cream / cherry yogurt
1 egg
0.5 dl sugar
1 tsp vanilla sugar
Mix the butter and sugar. Add the egg and mix well. Then mix in the dry ingredients. Press the mixture into a pie dish, 22-24 cm, or into smaller baking pans. Put the berries onto the dough (if using frozen berries, add 2 teaspoons of potato flour). Mix together sour cream, egg and sugar. Pour over the berries. Bake at 175 C degrees for about 30 minutes.
0 Comments