Jag säger kaffe och choklad! Vad säger du då? En av de godaste smakombinationerna om du frågar mig. Dessa kladdigt goda browniesarna med smält choklad och kaffe i smeten. Sedan är de även toppade med en vitchokladpasta smaksatt med kaffe. Gott är bara förnamnet :)

I say coffee and chocolate! What do you say? One of the best flavor combinations if you ask me. These gooey brownies with melted chocolate and coffee in the batter. They are also topped with a white chocolate paste flavored with coffee. Delicious :)



Mocha Fudge Brownies


Brownie batter:

40 g butter

80 g dark chocolate chips

1 dl light brown sugar

1 large egg

0.5 dl all-purpose flour

2 tsp espresso powder

one pinch of salt


Mocha Swirl:

35 g white chocolate paste

1 tsp espresso powder


flaked salt for sprinkling

 

Preheat your oven to 175°C. Line an 10 cm x 10 cm baking pan with parchment paper. Melt the butter and chocolate until smooth. Stir in the sugar and the egg. Then add the flour, espresso powder and salt 

stir until smooth. To make the swirl, combine white chocolate paste and espresso powder. Pour the batter into the baking pan and spread it out evenly. Dollop white chocolate mixture over batter and swirl through the batter. Sprinkle flaked salt on top Bake for approx. 15 minutes. Let cool completely in the pan.



Mocka Fudge Brownies


Browniesmet:

40 g smör

80 g mörk chokladchips

1 dl ljust farinsocker

1 stort ägg

0,5 dl vetemjöl

2 tsk espressopulver

en nypa salt


Mocka Swirl:

35 g vit chokladpasta

1 tsk espressopulver


flingsalt att strö över


Värm ugnen till 175°C. Klä en ugnsform 10 x 10 cm med bakplåtspapper. Smält smöret och chokladen tills det är slätt. Rör ner sockret och ägget. Tillsätt sedan mjöl, espressopulver och salt

rör om tills det är slätt. För mockaswirlen blanda vit chokladpasta och espressopulver. Häll smeten i bakformen. Klicka den vita chokladblandningen över smeten och snurra den genom smeten. Strö på flingsalt. Grädda i ca.15 minuter. Låt svalna helt i formen.