En krämig och smakrik stroganoff gjord på linser. För krämigheten står färskost, men man kan även ha i smetana, grädde eller annan krämig mjölkprodukt. Gillar du stroganoff?
A creamy and tasty stroganoff made with lentils. Cream cheese provides the creaminess, but you can also use smetana, cream or another creamy dairy product. Do you like stroganoff?
Lentil Stroganoff
1 red onion, chopped
1 clove of garlic, finely chopped
1 tbsp tomato pureé
1 tbsp Dijon mustard
400 g crushed tomatoes
1 dl red lentils, rinsed
1 dl water
1 dl cream cheese
pickled cucumber, chopped
salt
pepper
paprika
Heat oil in a frying pan and add the onion and garlic. Fry for a couple of minutes. Add the tomato purée, mustard, crushed tomatoes, red lentils and water. Let simmer until the lentils are cooked through, about 10-15 minutes. Add cream cheese, pickled cucumber and more water if necessary. Season to taste. Serve the stroganoff with rice.
Lins Stroganoff
1 rödlök, hackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
400 g krossade tomater
1 dl röda linser, sköljda
1 dl vatten
1 dl färskost
inlagd gurka, hackad
salt
peppar
paprika
Hetta upp olja i en stekpanna och tillsätt lök och vitlök. Stek i ett par minuter. Tillsätt tomatpuré, senap, krossade tomater, röda linser och vatten. Låt puttra tills linserna är mjuka, ca 10-15 minuter. Tillsätt färskost, inlagd gurka och mer vatten om det behövs. Krydda efter smak. Servera såsen med ris.
0 Comments