Saftigt goda apelsinmuffins med bitar av apelsinchoklad. Har du inte apelsinchoklad kan du använda t.ex hackad mörk eller ljuschoklad. Ha en fin dag!

Moist, delicious orange muffins with pieces of orange chocolate. If you don't have orange chocolate, you can use chopped dark or milk chocolate, for example. Have a nice day!


Orange Muffins with Orange Chocolate

4 pcs


70 g butter, softened

1.5 dl granulated sugar

0.5 dl creme fraiche 

1 large egg

0.5 orange, zest and juice

0.5 tsp vanilla extract

1.5 dl wheat flour

0.5 tsp baking powder

one pinch of salt

orange chocolate, chunks


Preheat the oven to 175 C degrees. Stir together the butter and sugar until well combined. Add the creme fraiche and stir until light and fluffy. Mix in the egg, orange zest, juice and the vanilla. Add the flour, baking powder, and chocolate. Mix until just combined. Pour the batter into muffin cups and bake for 15-20 minutes. Let them cool. 



Apelsinmuffins med Apelsinchoklad


70 g smör, mjukt

1,5 dl socker

0,5 dl creme fraiche

1 stort ägg

0,5 apelsin, skal och saft

0,5 tsk vaniljextrakt

1,5 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt

apelsinchoklad, bitar


Värm ugnen till 175 C grader. Rör ihop smör och socker tills det är väl blandat. Tillsätt creme fraiche och rör tills det blir ljust och pösigt. Blanda i ägg, apelsinskal, juice och vanilj. Blanda sedan i mjöl och bakpulver och choklad. Blanda tills allt precis är blandat. Häll smeten i muffinsformar. Grädda i 15-20 minuter. Låt svalna.