Orange Blondies
50 g butter, melted
1 dl light brown sugar
1 egg
1.5 tbsp orange juice
0.5 orange, zest
1/4 tsp almond extract
1 1/4 dl all-purpose flour
one pinch of salt
Orange Glaze:
powdered sugar
orange juice
Preheat your oven to 175°C. Line a baking pan, 20 cm x 12 cm with parchment paper.
In a bowl, mix together the melted butter and sugar until it's smooth.
Mix in the egg, orange juice, orange zest, and almond extract. Then add the flour and salt, mix. Pour the batter into the baking pan and bake for 15 minutes or until the center is barely set. Do not over bake. Allow to cool completely.
In a bowl, stir together the powdered sugar and orange juice. Add the glaze on top of the cooled cake. Allow the glaze to set before slicing.
Apelsin Blondies
50 g smör, smält
1 dl ljust farinsocker
1 ägg
1,5 msk apelsinjuice
0,5 apelsin, skal
1/4 tsk mandelextrakt
1 1/4 dl vetemjöl
en nypa salt
Apelsinglasyr:
florsocker
apelsinsalft
Värm ugnen till 175°C. Klä en ugnsform, 20 cm x 12 cm med bakplåtspapper.
Blanda det smälta smöret och sockret i en skål tills det är slätt. Blanda i ägg, apelsinjuice, apelsinskal och mandelextrakt. Tillsätt sedan mjöl och salt, blanda. Häll smeten i bakformen och grädda i 15 minuter eller tills mitten knappt stelnat. Övergrädda inte. Låt svalna helt.
Blanda ihop florsocker och apelsinjuice i en skål. Lägg glasyren ovanpå de avsvalnade kakan. Låt glasyren stelna innan du skär i bitar.
0 Comments