Istället för at baka en stor cheesecake valde jag att göra mindre, individuella cheesecakes. Jag toppade dem med lite hallonsylt, men man kan äta dem som de är eller servera dem med bär.  Ha en fin dag!

Instead of baking one big cheesecake, I chose to make smaller, individual cheesecakes. I topped them with a little raspberry jam, but you can eat them as is or serve them with berries. Have a nice day!


Mini Cheesecakes


Botten

50 g digestivekex, smulor

0,5 msk socker

20 g smör, smält


Fyllning

150 g naturell färskost, rumsvarm

80 g gräddfil

0.5 dl strösocker

0,5 tsk vaniljextrakt

en nypa salt

1 ägg


Värm ugnen till 150°C.

Rör digestivekexsmulor, socker och smält smör i en skål. Tryck bladningen i botten och upp på sidorna av små silikonformar (går att använda en större form också). Grädda i ca 10 minuter.

Vispa färskost, gräddfil, socker, vanilj och salt tills det är helt slät. Tillsätt ägget och blanda tills de precis blandat sig. Du vill inte vispa in luft i blandningen vid det här laget. Häll på kexbotten. Grädda tills mitten inte skakar, ungefär 30 minuter. Låt svalna och ställ sedan i kylen i minst ett par timmar, gärna över natten.



Mini Cheesecakes


Crust

50 g digestive biscuits, crumbs

0.5 tbsp sugar

20 g butter, melted


Filling

150 g natural cream cheese, room temperature

80 g sour cream

0.5 dl granulated sugar

0.5 tsp vanilla extract

a pinch of salt

1 egg


Heat the oven to 150°C.

Stir digestive biscuit crumbs, sugar and melted butter in a bowl. Press the mixture into the bottom and up the sides of small silicone molds (you can use a larger baking pan as well). Pre-bake for about 10 minutes.

Beat cream cheese, sour cream, sugar, vanilla and salt until completely smooth. Add the egg and mix until just combined. You don't want to whisk air into the mixture at this point. Pour on the crust base. Bake until center no longer jiggles, about 30 minutes. Allow to cool and then refrigerate for at least a couple of hours, preferably overnight.