Pumpkin Cinnamon Streusel Muffins
12 pcs
Cinnamon Streusel:
25 g butter
65 g light brown sugar
45 g all-purpose flour
0.5 tsp cinnamon
Muffin Batter:
30 g vegetable oil
30 g butter, melted
100 g light brown sugar
1 large egg
100 g pumpkin puree
90 g all-purpose flour
3/4 tsp baking powder
1 tsp cinnamon
0.5 tsp ground ginger
1/4 tsp nutmeg
one pinch of salt
Preheat the oven to 175°C.
Cinnamon Streusel: In a bowl, combine the butter, flour, sugar and cinnamon. Mix until the mixture is fully combined and crumbly. Set aside.
In a mixing bowl, combine oil, butter and sugar. Add the egg and mix well. Then add the pumpkin puree and the flour, sugar, baking powder, spices and salt. Scoop the batter into muffin tins. Crumble streusel over the top of each muffin and gently press it down into the batter to keep it from falling off during baking. Bake the muffins for 15-20 minutes.
Pumpa Kanel Smulmuffins
12 st
Kanelsmul:
25 g smör
65 g ljust farinsocker
45 g vetemjöl
0,5 tsk kanel
Muffinssmet:
30 g vegetabilisk olja
30 g smör, smält
100 g ljust farinsocker
1 stort ägg
100 g pumpapuré
90 g vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
1 tsk kanel
0,5 tsk mald ingefära
1/4 tsk muskotnöt
en nypa salt
Värm ugnen till 175°C.
Kanelsmul: Blanda smör, mjöl, socker och kanel i en skål. Blanda tills blandningen är helt blandad och smulig. Ställ åt sidan.
Blanda olja, smör och socker i en skål. Tillsätt ägget och blanda väl. Tillsätt sedan pumpapurén och mjöl, socker, bakpulver, kryddor och salt. Häll smeten i muffinsformar. Strö på smulet över toppen av varje muffins och tryck försiktigt ner den i smeten så att den inte ramlar av under gräddningen. Grädda muffinsen i 15-20 minuter.
0 Comments