Gillar du saftiga muffins har jag receptet för dig; Kryddiga muffins med pumpa och en smultopping. Så otroligt goda och de håller sig saftiga i flera dagar. Mums :) 

If you like moist muffins, I have the recipe for you; Spicy muffins with pumpkin and a crumb topping. So incredibly good and they stay moist for several days. Yummy :)


Pumpkin Cinnamon Streusel Muffins

12 pcs


Cinnamon Streusel:

25 g butter

65 g light brown sugar

45 g all-purpose flour

0.5 tsp cinnamon


Muffin Batter:

30 g vegetable oil

30 g butter, melted

100 g light brown sugar

1 large egg

100 g pumpkin puree

90 g all-purpose flour

3/4 tsp baking powder

1 tsp cinnamon

0.5 tsp ground ginger

1/4 tsp nutmeg

one pinch of salt

 

Preheat the oven to 175°C. 

Cinnamon Streusel: In a bowl, combine the butter, flour, sugar and cinnamon. Mix until the mixture is fully combined and crumbly. Set aside.

In a mixing bowl, combine oil, butter and sugar. Add the egg and mix well. Then add the pumpkin puree and the flour, sugar, baking powder, spices and salt. Scoop the batter into muffin tins. Crumble streusel over the top of each muffin and gently press it down into the batter to keep it from falling off during baking. Bake the muffins for 15-20 minutes. 



Pumpa Kanel Smulmuffins

12 st


Kanelsmul:

25 g smör

65 g ljust farinsocker

45 g vetemjöl

0,5 tsk kanel


Muffinssmet:

30 g vegetabilisk olja

30 g smör, smält

100 g ljust farinsocker

1 stort ägg

100 g pumpapuré

90 g vetemjöl

3/4 tsk bakpulver

1 tsk kanel

0,5 tsk mald ingefära

1/4 tsk muskotnöt

en nypa salt


Värm ugnen till 175°C.

Kanelsmul: Blanda smör, mjöl, socker och kanel i en skål. Blanda tills blandningen är helt blandad och smulig. Ställ åt sidan.

Blanda olja, smör och socker i en skål. Tillsätt ägget och blanda väl. Tillsätt sedan pumpapurén och mjöl, socker, bakpulver, kryddor och salt. Häll smeten i muffinsformar. Strö på smulet över toppen av varje muffins och tryck försiktigt ner den i smeten så att den inte ramlar av under gräddningen. Grädda muffinsen i 15-20 minuter.