Andra advent och vi går med stormsteg mot julen :) Idag bjuder jag på glöggmuffins, som innehåller både drycken glögg och godiset glöggmarmelad. Jag dekorerade med en glasyr gjord på florsocker och glögg. Mycket goda! 

Second Sunday of Advent and we are moving towards Christmas in leaps and bounds :) Today I give you a recipe for mulled wine muffins, which contain both mulled wine drink and mulled marmalade candy. I decorated with a glaze made from icing sugar and mulled wine. Very good!


Glöggmarmelad Muffins (alkoholfri)

4 st

50 g smör, mjukt

3/4 dl ljust farinsocker

1 ägg

1,5 dl vetemjöl

3/4 tsk bakpulver

0,5 msk kanel

0,5 tsk malda pomeransskal

0,5 tsk mald ingefära

0,5 tsk mald kardemumma

1/4 tsk nejlika

2 msk glögg 

4 Fazer glöggkulor, varje halva delad i fyra bitar 


Blanda smör och socker. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda sedan i resterande ingredienser. Häll smeten i muffinsformar och tryck ner bitar av glöggkulorna. Grädda i 175 C grader i ca 15-20 minuter. 



Mulled Wine Marmalade Muffins (non-alcoholic)

4 pcs 


50 g butter, soft

3/4 dl light brown sugar

1 egg

1.5 dl wheat flour

0.5 tbsp cinnamon

0.5 tsp ground orange peel

0.5 tsp ground ginger

0.5 tsp ground cardamom

1/4 tsp ground cloves

2 tbsp mulled wine


4 Fazer marmalade mulled wine balls, each half divided into four pieces


Mix butter and sugar. Add the egg and mix well. Then mix in the remaining ingredients. Pour the batter into muffin cups and press marmalade candies into each muffin. bake at 175 C degrees for about 15-20 minutes.