Pepparkaksmuffins med Choklad och Pepparkaksdeg
6 pcs
65 g smör, mjukt
1 dl ljust farinsocker
1 stort ägg
3/4 dl vetemjöl
1 tsk pepparkakskrydda
0,5 tsk bakpulver
50 g pepparkakschoklad, hackad
pepparkaksdeg, efter smak
Värm ugnen till 175 C. Blanda smör och socker. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda sedan i vetemjöl, pepparkakskrydda och 2/3 av chokladen. Häll smeten i muffinsformar och tryck i bitar av pepparkaksdeg. Toppa med resterande choklad. Baka i ca 15 minuter.
Gingerbread Muffins with Chocolate and Gingerbread Dough
6 pcs
65 g butter, soft
1 dl light brown sugar
1 large egg
3/4 dl wheat flour
1 tsp gingerbread spice
0.5 tsp baking powder
50 g gingerbread chocolate, chopped
gingerbread dough, to taste
Preheat the oven to 175 C. Mix butter and sugar. Add the egg and mix well. Then mix in wheat flour, gingerbread spice and 2/3 of the chocolate. Pour the batter into muffin cups and press in pieces of gingerbread dough. Top with the remaining chocolate. Bake for about 15 minutes.
0 Comments