Ugnsbakad Äggplanta med Tomat och Mozzarella
2 äggplantor
olja
salt
peppar
Tomatsås
olja
1 röd lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 burkar tomatkross
örter
salt
svartpeppar
125 g mozzarella
75 g riven parmesan
Tvätta äggplantorna och skär dem i tunna skivor. Strö på salt och ställ åt sidan i 15 minuter. Torka av dem och pensla skivorna med olja och strö över salt och peppar. Rosta dem i 200 C ugn i 15 min.
Hetta upp olja i en kastrull och stek den hackade löken och vitlöken. Fräs ett par minuter, tillsätt tomatkross och kryddor. Sjud i 10 minuter.
I botten på en ugnsfast form lägg lite tomatsås. Toppa med med skivor av äggplanta, mozzarella och parmesan. Gör detta tre gånger och strö överst parmesan ost och mozzarella. Grädda 25 minuter.
Baked Eggplant with Tomato and Mozzarella
2 eggplants
oil
salt
pepper
Tomato Sauce
oil
1 red onion, chopped
1 clove of garlic, chopped
2 cans of diced tomatoes
herbs
salt
black pepper
125 g mozzarella
75 g grated parmesan
Wash the eggplants and cut them into thin slices. Sprinkle with salt and set aside for 15 minutes. Dry them and brush the slices with oil and sprinkle with salt and pepper. Roast them in a 200 C oven for 15 min.
Heat oil in a pan and fry the chopped onion and garlic. Saute for a couple of minutes, add the tomatoes and spices. Let simmer for 10 minutes.
At the bottom of an ovenproof dish, put some tomato sauce. Top with slices of eggplant, mozzarella and parmesan. Do this three times and sprinkle parmesan cheese and mozzarella on top. Bake for 25 minutes.
0 Comments