Jag fick en beställning på sockerfria och diabetesvänliga kakor. Så jag bakade dessa vanilj-mandelkakor på mandelmjöl och erythritol. De är saftiga och mjuka inuti och lite knapriga på ytan. 

I received an order for sugar-free and diabetes-friendly cookies. So I baked these vanilla almond cookies using almond flour and erythritol. They are moist and soft inside and slightly crunchy on the outside.


Mjuka Vanilj-Mandelkakor

6 st


2,5 dl mandelmjöl

3 msk erythritol

1 tsk bakpulver

nypa salt

1 tsk vaniljextrakt

3 msk grädde


Värm ugnen till 175 C. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Blanda mandelmjöl, socker, bakpulver salt, vanilj och grädde i en skål. Rör om tills det är jämnt. Gör 6 bollar och platta till dem en aning. Grädda i ugnen i ca 10 minuter tills kakorna börjar spricka lite.



Soft Vanilla Almond Cookies

6 pcs


2,5 dl almond flour 

3 tbsp erythritol 

1 tsp baking powder

pinch of salt

1 tsp vanilla extract

3 tbsp heavy cream


Preheat the oven to 175 C. Line a baking sheet with parchment paper. In a bowl, stir together the almond flour, sugar, baking powder, salt, vanilla and cream. Stir until smooth. Shape into 6 balls and flatten them slightly. Bake in the oven for about 10 minutes, until the cookies are beginning to crack a bit.