Pesto Pie with Oven-Roasted Vegetables
Crust:
300 g cold butter
6 dl wheat flour
3/4 tsp salt
4 tbsp cold water
Filling:
3 bell peppers in different colors
3 red onions
2 zucchinis
olive oil
1.5 tsp salt
one pinch of freshly ground black pepper
200 g feta cheese
7 eggs
2.5 dl cream
2 dl milk
1 jar of pesto, 200 g
Crust: Pour flour and salt into a bowl. Add the cold butter. Mix quickly into a crumbly mixture. Add the water and work together into a dough. Place the dough in plastic wrap and let it rest in the fridge for about 1 hour.
The filling: Cut the vegetables into smaller pieces. Place them on a baking sheet lined with parchment paper. Drizzle over the oil and season with salt and pepper. Roast the vegetables in a 200 C oven for approx. 25 minutes. Stir after 15 minutes. Take out the vegetables and pour them into a colander so that all the liquid drains off. Allow the vegetables to cool.
Press the dough into a baking pan. Prick the bottom with a fork. Pre-bake the pie crust in the oven for about 10-15 minutes.
Spread the vegetables in the pre-baked pie crust and crumble over the feta cheese. Whisk together eggs, cream, milk and pesto. Pour the egg mixture over the vegetables. Bake the pie in the middle of the oven until it is cooked through and has a beautiful color, approx. 45 minutes.
Pestopaj med Ugnsrostade Grönsaker
Botten
300 g kallt smör
6 dl vetemjöl
3/4 tsk salt
4 msk kallt vatten
Fyllning
3 paprikor i olika färger
3 rödlökar
2 zucchini
olivolja
1.5 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
200 g fetaost
7 ägg
2.5 dl grädde
2 dl mjölk
1 burk pesto, 200 g
Botten: Häll mjöl och salt i en skål. Tillsätt det kalla smöret. Blanda snabbt ihop till en smulig blandning. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Lägg degen i plastfolie och låt den vila i kylen cirka 1 timme.
Fyllningen: Skär grönsakerna i mindre bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan och krydda med salt och peppar.
Rosta grönsakerna i 200 C ugn i ca. 25 minuter. Rör om efter 15 minuter. Ta ut grönsakerna och häll dem i ett durkslag så att all vätska rinner av. Låt grönsakerna svalna.
Tryck ut degen i en långpanna. Nagga bottnen med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ugnen cirka 10-15 minuter.
Fördela grönsakerna i det förgräddade pajskalet och smula över fetaosten. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk och pesto. Häll äggstanningen över grönsakerna. Grädda pajen i mitten av ugnen tills den är genomgräddad och har vacker färg, ca. 45 minuter.
0 Comments