När man bakar kakor med mandelmjöl så får man mjuka kakor med en knaprig kant. Mandelmjöl ger kakorna ett tuggmotstånd vilket jag gillar. Dessa innehåller choklad som är 92% kakao. Gott och du som inte kan äta socker är dessa ett alternativ. 

When you bake cookies with almond flour, you get soft cookies with a crunchy edge. Almond flour gives the cookies a chew resistance, which I like. These contain chocolate which is 92% cocoa. Delicious and if you can't eat sugar, these are an alternative.


Keto Chocolate Chip Cookie

6 pcs


1.5 dl almond flour

0.5 tsp baking powder

one pinch of salt

25 g butter, softened

0.5 dl sugar-free sweetener

0.5 egg

0.5 tbsp heavy cream

0.5 tsp vanilla

20 g sugar-free chocolate, chopped


Preheat oven to 175 C degrees.

In a large bowl, stir together the butter and sugar substitute. Add the egg, heavy cream and vanilla. Then add the dry ingredients. Once combined mix in the chocolate. Refrigerate the dough for at least 30 minutes or overnight. Scoop into 30 g balls, flatten them slightly and place them on a parchment lined baking tray. Bake at 175 C for 12-15 minutes. Bake until edges start to brown. Let cool completely. 



Keto Choklad Cookies

6 st


1,5 dl mandelmjöl

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt

25 g smör, mjukt

0,6 dl sockerersättning

0,5 ägg

0,5 msk grädde

1/4 tsk vanilj

20 g sockerfria choklad, hackad


Värm ugnen till 175 C grader.

I en skål, blanda ihop smör och sockerersättning. Blanda i ägg, grädde och vanilj. Tillsätt sedan de torra ingredienserna. Blanda i chokladbitarna. Kyl degen i minst 30 minuter eller över natten. Skopa till 30 g bollar, platta till dem något och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 175 C i 12-15 minuter. Grädda tills kanterna börjar få färg. Låt svalna helt på bakplåten.