Soft Cinnamon Bun Cake
65 g butter, soft
1 dl light brown sugar
0.5 tsp vanilla extract
1 egg
3/4 dl creme fraiche
1.5 dl plain flour
3/4 tsp baking powder
1 tsp ground cinnamon
0.5 tsp cardamom
pinch of salt
Topping
7 g butter, melted
2 tsp light brown sugar
0.5 tsp ground cinnamon
1/4 tsp cardamom
Line a baking tin, 20 cm x 18 cm with parchment paper.
Stir the butter, sugar and vanilla extract until smooth and creamy. Add the egg and creme fraiche and stir until combined. Then add flour, baking powder, cinnamon, cardamom and salt and stir until just combined. Pour the mixture into the prepared tin. Bake in 175 C degrees for 25-30 minutes or until the cake is cooked when tested with a skewer. To make the topping, mix the sugar, cinnamon and cardamom together. While the cake is still warm, brush the melted butter over the top. Sprinkle with the cinnamon sugar.
Mjuk Kanelbullekaka
65 g smör, mjukt
1 dl ljust farinsocker
0,5 tsk vaniljextrakt
1 ägg
3/4 dl creme fraiche
1,5 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
1 tsk mald kanel
0,5 tsk kardemumma
nypa salt
Topping
7 g smör, smält
2 tsk ljust farinsocker
0,5 tsk mald kanel
1/4 tsk kardemumma
Klä en bakform, 20 cm x 18 cm med bakplåtspapper.
Rör smör, socker och vaniljextrakt tills det är slätt och krämigt. Tillsätt ägget och creme fraiche och rör om tills det blandas. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver, kanel, kardemumma och salt och rör om tills det precis blandat sig. Häll blandningen i den förberedda formen. Grädda i 175 C graders ugn i 25-30 minuter. För att göra toppingen, blanda ihop socker, kanel och kartdemumma. Medan kakan fortfarande är varm, pensla det smälta smöret på toppen. Strö över kanelsockret.
1 Comments
Så smidigt!
ReplyDelete