Rostad Pumpasoppa
1 butternutpumpa
1 röd lök
1 vitlöksklyfta
vatten, efter smak
0,5 buljongtärning
1 dl färskost
salt
svartpeppar
kanel
ingefärapulver
Värm ugnen till 200 C°.
Halvera pumpan och skrapa ur pumpakärnorna. Lägg bitarna med snittytan neråt på en plåt klädd med bakplåtspapper. Skala och dela löken och vitlöken. Lägg dem också på en plåten. Rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter tills pumpan är mjuk. Lägg pumpaköttet och löken i en stor kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärning och färskost. Koka upp och mixa slätt. Krydda. Späd ev soppan med vatten om den blir för tjock.
Roasted Pumpkin Soup
1 butternut squash
1 red onion
1 clove of garlic
water, to taste
0.5 stock cube
1 dl cream cheese
salt
black pepper
cinnamon
ginger powder
Heat the oven to 200 C°.
Halve the pumpkin and scrape out the pumpkin seeds. Place the pieces with the cut side down on a baking sheet lined with parchment paper. Peel and divide the onion and garlic. Place them also on the baking sheet. Roast in the middle of the oven for about 20 minutes until the pumpkin is soft. Place the pumpkin flesh and onions in a saucepan. Add water, stock cube and cream cheese. Boil and mix smoothly. Season to taste. Dilute the soup with water if it becomes too thick.
0 Comments