En krämig purésoppa med smak av pumpa, lök, ingefära och kanel. Kanel ger en god smak till soppa och passar bra med pumpa. Men ta lite kanel i taget tills du har en smak du gillar. Värmande soppa är så gott nu när det blivit kyligare ute. 

A creamy puree soup with the flavor of pumpkin, onion, ginger and cinnamon. Cinnamon gives a good flavor to soup and goes well with pumpkin. But take a little cinnamon at a time until you have a taste you like. Warming soup is so good now that it's getting colder outside.


Rostad Pumpasoppa


1 butternutpumpa

1 röd lök

1 vitlöksklyfta

vatten, efter smak

0,5 buljongtärning

1 dl färskost

salt

svartpeppar

kanel

ingefärapulver


Värm ugnen till 200 C°.

Halvera pumpan och skrapa ur pumpakärnorna. Lägg bitarna med snittytan neråt på en plåt klädd med bakplåtspapper. Skala och dela löken och vitlöken. Lägg dem också på en plåten. Rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter tills pumpan är mjuk. Lägg pumpaköttet och löken i en stor kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärning och färskost. Koka upp och mixa slätt. Krydda. Späd ev soppan med vatten om den blir för tjock.



Roasted Pumpkin Soup


1 butternut squash

1 red onion

1 clove of garlic

water, to taste

0.5 stock cube

1 dl cream cheese

salt

black pepper

cinnamon

ginger powder


Heat the oven to 200 C°.

Halve the pumpkin and scrape out the pumpkin seeds. Place the pieces with the cut side down on a baking sheet lined with parchment paper. Peel and divide the onion and garlic. Place them also on the baking sheet. Roast in the middle of the oven for about 20 minutes until the pumpkin is soft. Place the pumpkin flesh and onions in a saucepan. Add water, stock cube and cream cheese. Boil and mix smoothly. Season to taste. Dilute the soup with water if it becomes too thick.