Pumpkin Cookies
8 pcs
55 g butter
1 dl light brown sugar
1 small egg yolk
1 tsp dark syrup
0.5 tsp pure vanilla extract
2.5 tbsp pumpkin puree
1.5 dl all purpose flour
0.5 tsp speculoos spices
1/4 tsp baking powder
one pinch of salt
Sprinkle on:
1.5 tbsp granulated sugar
0.5 tsp tsp ground cinnamon
Stir together butter and sugar. Add the egg yolk, syrup and vanilla and stir until it is smooth and glossy. Add pumpkin puree and stir to incorporate. Then add the flour, speculoos spices, baking powder and salt. Stir to combine. Cover the bowl and refrigerate for 30 minutes.
Preheat the oven to 175 degrees C and line a baking sheet with parchment paper. Use an ice cream scoop to portion mounds of dough and place them on the baking sheet.
Combine sugar and cinnamon in a small bowl. Sprinkle on the cookies. Bake for 10-12 minutes or until the edges are browned and the centers looks puffed and slightly cracked. Allow them cool.
Pumpakakor
8 st
55 g smör
1 dl ljust farinsocker
1 liten äggula
1 tsk mörk sirap
0,5 tsk rent vaniljextrakt
2,5 msk pumpapuré
1,5 dl vetedmjöl
0,5 tsk speculooskryddor
1/4 tsk bakpulver
en nypa salt
Strö på:
1,5 msk strösocker
0,5 tsk tsk mald kanel
Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggula, sirap och vanilj och rör tills det är slätt och glansigt. Tillsätt pumpapuré och rör om så att det blandas. Tillsätt sedan mjöl, speculooskryddor, bakpulver och salt. Blanda. Täck skålen och ställ i kylen i 30 minuter.
Värm ugnen till 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper. Använd en glasskopa för att portionera högar av deg och lägg dem på plåten.
Blanda socker och kanel i en liten skål. Strö på kakorna. Grädda i 10-12 minuter eller tills kanterna är bruna och mitten ser puffade och något spruckna ut. Låt dem svalna.
0 Comments