Kardemumma är en krydda som jag tycker mycket om. Och bakverken får en så god smak. Dessa muffins är så saftiga och jag vill verkligen rekommendera att testa att baka med creme fraiche. Muffinsen hålls saftiga i flera dagar. Ha en toppen dag!

Cardamom is a spice that I like a lot. And the pastries taste so good. These muffins are so moist and I really want to recommend trying baking with creme fraiche. The muffins are kept moist for several days. Have a great day!


Cardamom Muffins 


65 g butter, soft

1 dl light brown sugar 

0.5 tsp vanilla extract

1 egg

3/4 dl creme fraiche

1.5 dl plain flour

3/4 tsp baking powder

1 tsp cardamom

one pinch of salt


Topping

pearl sugar


Stir the butter, sugar and vanilla extract until smooth and creamy. Add the egg and creme fraiche and stir until combined. Then add flour, baking powder, cardamom and salt and stir until just combined. Pour the batter into muffin tins. Top with pearl sugar. Bake in a 175 C degree oven for 12-15 minutes.



Kardemummamuffins


65 g smör, mjukt

1 dl ljust farinsocker

0,5 tsk vaniljextrakt

1 ägg

3/4 dl creme fraiche

1,5 dl vetemjöl

3/4 tsk bakpulver

1 tsk kardemumma

en nypa salt


Topping

pärlsocker


Rör smör, socker och vaniljextrakt tills det är slätt och krämigt. Tillsätt ägget och creme fraiche och rör om tills det blandas. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver, kardemumma och salt och rör om tills det precis blandat sig. Häll smeten i muffinsformar. Toppa med pärlsocker. Grädda i 175 C graders ugn i 12-15 minuter.