Cardamom Muffins
65 g butter, soft
1 dl light brown sugar
0.5 tsp vanilla extract
1 egg
3/4 dl creme fraiche
1.5 dl plain flour
3/4 tsp baking powder
1 tsp cardamom
one pinch of salt
Topping
pearl sugar
Stir the butter, sugar and vanilla extract until smooth and creamy. Add the egg and creme fraiche and stir until combined. Then add flour, baking powder, cardamom and salt and stir until just combined. Pour the batter into muffin tins. Top with pearl sugar. Bake in a 175 C degree oven for 12-15 minutes.
Kardemummamuffins
65 g smör, mjukt
1 dl ljust farinsocker
0,5 tsk vaniljextrakt
1 ägg
3/4 dl creme fraiche
1,5 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
en nypa salt
Topping
pärlsocker
Rör smör, socker och vaniljextrakt tills det är slätt och krämigt. Tillsätt ägget och creme fraiche och rör om tills det blandas. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver, kardemumma och salt och rör om tills det precis blandat sig. Häll smeten i muffinsformar. Toppa med pärlsocker. Grädda i 175 C graders ugn i 12-15 minuter.
0 Comments