Grönsaksbiffar hör till mina favoriter och de går att variera mycket beroende på vilka grönsaker och smaksättningar som används. Dessa biffar består av zucchini, morot och lök. Jag toppade några med ost. Mycket gott och fräscht!

Vegetable patties are among my favorites and you can vary them a lot depending on which vegetables and seasonings are used. These patties consist of zucchini, carrot and onion. I topped some with cheese. Very good and fresh!


Zucchini-Morotsbiffar


1 zucchini (ca. 200 g), grovriven

2 morötter (ca. 150 g), grovriven

röd lök & purjolök, finhackade

1 ägg

1 dl vetemjöl

1-2 tsk torkade örter

salt

svartpeppar


Salta lätt den rivna zucchinin och låt stå ca. 10 minuter. Krama ur vätskan. Blanda zucchinin med morot, lök, ägg, mjöl och kryddor till en jämn smet. Gör högar av smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 200 C ugn i ca 20 minuter. 



Zucchini-Carrot Patties


1 zucchini (approx. 200 g), coarsely grated

2 carrots (approx. 150 g), coarsely grated

red onion & leek, finely chopped

1 egg

1 dl wheat flour

1-2 tsp dried herbs

salt

black pepper


Lightly salt the grated zucchini and leave for approx. 10 minutes. Squeeze out the liquid. Mix the zucchini with carrot, onion, egg, flour and spices to a smooth batter. Make mounds of the batter on a baking sheet lined with parchment paper. Bake in a 200 C oven for about 20 minutes.