Zucchini-Morotsbiffar
1 zucchini (ca. 200 g), grovriven
2 morötter (ca. 150 g), grovriven
röd lök & purjolök, finhackade
1 ägg
1 dl vetemjöl
1-2 tsk torkade örter
salt
svartpeppar
Salta lätt den rivna zucchinin och låt stå ca. 10 minuter. Krama ur vätskan. Blanda zucchinin med morot, lök, ägg, mjöl och kryddor till en jämn smet. Gör högar av smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 200 C ugn i ca 20 minuter.
Zucchini-Carrot Patties
1 zucchini (approx. 200 g), coarsely grated
2 carrots (approx. 150 g), coarsely grated
red onion & leek, finely chopped
1 egg
1 dl wheat flour
1-2 tsp dried herbs
salt
black pepper
Lightly salt the grated zucchini and leave for approx. 10 minutes. Squeeze out the liquid. Mix the zucchini with carrot, onion, egg, flour and spices to a smooth batter. Make mounds of the batter on a baking sheet lined with parchment paper. Bake in a 200 C oven for about 20 minutes.
0 Comments